DCM-producten

Bij De Wit – Van Dongen werken we graag duurzaam. Daarom kiezen we ervoor De Ceuster Meststoffen (DCM) in ons assortiment te voeren. DCM wil hobby-tuiniers en professionele tuinders optimaal ondersteunen met kwalitatieve, innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen.

Je tuin natuurlijk gezond met DCM

Dat willen we bij De Wit – Van Dongen ook. Dat zie je bijvoorbeeld in onze eigen potgrond die uit hoogwaardige grondstoffen bestaat. We geven je gericht advies over groen, de juiste bemesting en de beste manier van werken voor een goed milieu.

Klassieke chemische bestrijdingsmiddelen tegen schadelijke insecten of plantenziekten? Dat vinden we zeker niet de beste optie. We kiezen voor natuurlijke middelen om planten te versterken, plantenziekten af te weren en schadelijke insecten of ziekten te bestrijden. Deze vind je in de lijn DCM Naturapy®.

Therapie voor en door de natuur

Het draait bij de producten van DCM om drie uitgangspunten:

  • problemen voorkomen in je tuin door gezonde planten te gebruiken, in een optimale bodem die evenwichtig wordt gevoed
  • planten resistenter maken met natuurlijke plantenversterkers en afweermiddelen en het gebruik van natuurlijke bestuivers
  • planten genezen met natuurlijke middelen

De DCM Naturapy®-producten zijn er in verschillende categorieën, die je bij De Wit – Van Dongen terugvindt:

  • Traditionele plantenversterkers
  • Natuurlijke afweermiddelen
  • Bestuivers, zoals levende hommels
  • Insectenbestrijders, levende nuttige insecten en aaltjes
  • Vallen en feromonen

Organische meststoffen, grond­verbeteraars en hoog­waardige grondstoffen

Bij De Wit – Van Dongen vinden we alles wat groeit en bloeit belangrijk en dus kiezen we ook voor duurzame grondstoffen en biologische middelen. Denk aan natuurlijke bodemverbeteringsmiddelen, organische meststoffen en hoogwaardige plantaardige grondstoffen.

We adviseren daarom DCM organische mest- en voedingsstoffen. Voor elke speciale plantengroep is er een duurzaam middel te vinden waarmee je van je tuin een natuurlijk pareltje maakt.