Kwekerij

In de kwekerij van De Wit – Van Dongen vind je meer dan 750 zelfgekweekte planten, van vaste planten tot perkgoed. Naast het uitgebreide assortiment heesters, bomen en vaste planten vind je er het hele jaar door volop pot- en perkplanten die je tuin, balkon en huis geur en kleur geven.

Het grootste assortiment perkplanten in de regio

De kwekerij van De Wit – Van Dongen bestaat al meer dan 40 jaar. Ooit begonnen met groenten en snijbloemen en inmiddels uitgegroeid tot een totaaloppervlak van 10 hectare, waarvan bijna 10.000 m2 glas. Hier telen en kweken we jouw bomen, struiken en planten zo duurzaam mogelijk.

Wist je dat het water in onze kwekerij wordt opgevangen in een gesloten systeem en wordt hergebruikt?

Duurzaam kweken

Alles wat groeit en bloeit vinden we bij De Wit – Van Dongen belangrijk. Daarom werken we zo duurzaam mogelijk.

Onze kassen zijn voorzien van klimaatbeheersing en er wordt spaarzaam omgegaan met water door ons gesloten systeem. Is er te veel zon? Dan zorgt een automatisch werkende installatie dat de schermen dichtgaan.

We hebben inmiddels veel ervaring met biologische middelen, plantaardige grondstoffen en organische meststoffen. Als richtlijn hanteren we onze MPS-certificering. En onze productie voeren we zo transparant, duurzaam en bewust mogelijk uit. Zo dragen we allemaal een steentje bij en houden we elkaar scherp.

Ook de ruiten worden automatisch, efficiënt en zuinig bediend. Op die manier zorgen we voor de ideale temperatuur voor onze planten én klanten.

Een kerstboom hoort erbij

Met een echte boom, vers van het land, maak je je kerstgevoel compleet. Bij De Wit – Van Dongen kweken we dan ook onze eigen kerstbomen.

Uiteraard pakken we de boom met plezier voor je in, zodat je auto lekker schoon blijft.

Onze kwekerij in beeld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Graag geven we je een kijkje in onze kwekerij.