Na 40 mooie jaren gaan wij medio / eind september onze deuren sluiten.

Over ons

Het zaadje voor De Wit – Van Dongen werd geplant in 1976 door Theo en Corrie van Dongen. En wat begon als hobby met wat groenten, aardbeien en snijbloemen groeide in de loop der jaren uit tot een moderne, volwaardige kwekerij voor geraniums en perkplanten.

Een écht familie­bedrijf

De volgende generatie, Jos en Marga de Wit – van Dongen, breidde in 1994 de onderneming uit met een kwekerij voor vaste planten en een groencentrum. Bij De Wit – Van Dongen kun je terecht voor alles wat groeit en bloeit, in je tuin en in je huis.

Je groeit erin, soms met wat tropenjaren. We hebben veel passie in ons levenswerk gestoken en we zijn trots op wat we bereikt hebben.

Jos de Wit specialiseerde zich in de inkoop van stek- en zaaigoed van hoge kwaliteit. Marga vond haar passie via de bloementeeltschool voor snijbloemen en kamerplanten.

Niet alleen de planten groeien

De passie, aandacht en liefde voor het vak maakten dat de kwekerij en het groencentrum zich steeds verder ontwikkelden.

De oude kassen vervingen we in 2000 door moderne hoogbouwkassen. Een voordeel voor de planten én voor onze klanten. Met een oppervlak van 10 hectare en een groot gratis parkeerterrein, bieden we ruimte aan perkplanten, bloemen, bomen, vaste planten, heesters, kerstbomen en meer.

Met veel van onze klanten hebben we een jarenlange band, dat voel je terug in de manier waarop we hen mogen helpen.

Ideaal tuinwinkel­plezier

In januari 2006 werden alle bedrijfsonderdelen samengevoegd tot Bloemenkwekerij en Groencentrum De Wit – Van Dongen. Een groencentrum dat met haar totaalconcept voor iedereen ideaal tuinwinkelplezier creëert.

De volledige overkapping van het buitendeel is dankzij de dubbele beluchting koeler dan normaal in een kas. Kom je planten uitzoeken? Dan doe je dat ook bij minder mooi weer op je gemak en lekker droog.

Duurzaam­heid

Alles wat groeit en bloeit vinden we bij De Wit – Van Dongen belangrijk. We proberen met ons bedrijf daarom zo duurzaam mogelijk te werken. Het water dat we gebruiken vangen we op in een gesloten systeem en wordt hergebruikt.

Bovendien zijn we MPS-gecertificeerd. Hiermee laten we zien dat we duurzaamheid in onze bedrijfsvoering integreren en dat we actief bijdragen aan een groene en milieuvriendelijke productieketen. Daarnaast hebben we een berg aan ervaring met biologische middelen in de tuinbouwbranche.

Met natuurlijke middelen om planten te versterken, plantenziekten af te weren en schadelijke insecten te bestrijden houd je je tuin op natuurlijke wijze gezond en sterk. In ons assortiment bieden we organische meststoffen, bodemverbeteringsmiddelen en hoogwaardige plantaardige grondstoffen voor je tuin. Natuurlijk geven we onze klanten met plezier advies over hoe ze zelf duurzaam kunnen tuinieren.

Wil je hier meer over weten? Vraag dan een van onze medewerkers om advies!