Over ons

Het zaadje voor De Wit – Van Dongen werd geplant in 1976 door Theo en Corrie van Dongen. En wat begon als hobby met wat groenten, aardbeien en snijbloemen groeide in de loop der jaren uit tot een moderne, volwaardige kwekerij voor geraniums en perkplanten.

Een écht familie­bedrijf

De volgende generatie, Jos en Marga de Wit – van Dongen, breidde in 1994 de onderneming uit met een kwekerij voor vaste planten en een groencentrum. Bij De Wit – Van Dongen kon je terecht voor alles wat groeit en bloeit, in je tuin en in je huis.

Je groeit erin, soms met wat tropenjaren. We hebben veel passie in ons levenswerk gestoken en we zijn trots op wat we bereikt hebben.

Jos de Wit specialiseerde zich in de inkoop van stek- en zaaigoed van hoge kwaliteit. Marga vond haar passie via de bloementeeltschool voor snijbloemen en kamerplanten.

Niet alleen de planten groeiden

De passie, aandacht en liefde voor het vak maakten dat de kwekerij en het groencentrum zich steeds verder ontwikkelden. In januari 2006 werden alle bedrijfsonderdelen samengevoegd tot Bloemenkwekerij en Groencentrum De Wit – Van Dongen. Een groencentrum dat met haar totaalconcept voor iedereen ideaal tuinwinkelplezier creëerde.

Naast het uitgebreide assortiment heesters, bomen en vaste planten vond je er het hele jaar door volop pot- en perkplanten die je tuin, balkon en huis geur en kleur konden geven. Met volop decoratie artikelen, potgronden & meststoffen was je hier voor alles aan het juiste adres. 

De oude kassen vervingen we in 2000 door moderne hoogbouwkassen. Een voordeel voor de planten én voor onze klanten. Met een oppervlak van 10 hectare boden we ruimte aan perkplanten, bloemen, bomen, vaste planten, heesters, kerstbomen en meer.

Ideaal tuinwinkel­plezier

Met het grootste assortiment perkplanten in de regio bestond kwekerij van De Wit – Van Dongen zo’n 40 jaar. Ooit begonnen met groenten en snijbloemen en uitgegroeid tot een totaaloppervlak van 10 hectare, waarvan bijna 10.000 m2 glas. Je kon er altijd terecht voor wel 750 zelfgekweekte planten, van vaste planten tot perkgoed, met daarbij een mooi en sterk assortiment kamerplanten.

Aan alles komt een eind...

Het groencentrum was een écht familiebedrijf. Vakmanschap, kwaliteit en persoonlijke aandacht voor elke klant stonden al die jaren centraal. Met een eigen kwekerij en daarmee jarenlange ervaring was er altijd sprake van deskundig advies voor de inrichting van huis, tuin of balkon.

Na 40 mooie jaren heeft Groencentrum De Wit van Dongen op 30 september 2023 haar deuren gesloten.

De eigenaren Jos & Marga, hebben na veel overwegingen deze beslissing genomen. Om na 40 jaar ondernemerschap te stoppen is niet over één nacht ijs gegaan. Toch hebben hun leeftijden en het gebrek aan opvolging ervoor gezorgd dat deze beslissing in het voorjaar van 2023 is genomen. Het was tijd om na een lange tijd van hard werken, te gaan genieten van iets meer vrije tijd. Met trost kijken ze terug op hetgeen ze de afgelopen 40 jaar opgebouwd hebben; een kleurrijke groeiende zaak, fijne contacten en een warm thuis. 

Met passie voor hun levenswerk, hebben ze afscheid genomen van het groencentrum. 

Met veel van onze klanten hadden we een jarenlange band, dat voel je terug in de manier waarop we hen hebben mogen helpen.